Menu Close

BESTILL SELVTEST COVID-19

appointmentType-hurtig

Hurtigtest Covid-19 - Få svar innen 10 minutter. Hjemmetesten kan tas minst 5 dager etter symptomsdebut. 

Denne selvtesten er en hjemmestet for corona eller selvtest for korona virus og er laget slik at den skal være enkelt for hjemmebruk. Du kan se en videoklipp nederst i denne siden som forklare fremgangsmåten. Våre leger følger deg opp dersom du får et positivt resultat. Tjeneste er inkludert i prisen.

Dersom du har symptomer som er forenlige med korona kan det være lurt å utføre en hurtigtest. Nå kan du ta hjemmetesten selv om du blir avvist av offentlige teststasjoner og legevakter.

Mange med forkjølelse, pollenallergi eller influensasymptomer blir satt i hjemmekarantene av frykt for koronasmitte og helsemyndighetene har ikke kapasitet til å teste alle som har symptomer og som ikke faller under FHI-kategoriene.

Denne testen er ment for å supplere offentlige testkapasitet for Covid-19 og ikke for å erstatet det. Med hjemmetesten vil vi oppdage de som er smittet men faller ikke under testkriterier fra FHI. Vi er lite interesserte i negative svar og fortsatt anbefaler vi deg å følge rådene fra FHI dersom du får et negativt resultat. Et positiv svar er det mest hensiktmessig bruk for denne testen som igjen vil hjelpe oss med å begrense spredningen av smitte i samfunnet. Uten en mass testing av alle med symptomer vil det ikke være mulig å stoppe spredning av viruset. En annen nytteverdig bruk av denne testen som mange lurer på er om man har gjennomgått infeksjonen tidligere eller ikke. Får du et negativt svar betyr det at du har vært smittefri inntil 1-2 uker før. Hvis du igejn blir syk må du tenke deg Corona og utføre hurtigtesten minst 5 dager etter oppstart med nye symtpomer.

Personer som allerede er pålagt hjemmekarantene men får et negativ resultat ved hjelp av en hurtigtest skal IKKE opphøre hjemmekarantene og må fortsatt følge rådene fra helsemyndyheter.

Denne testen er utviklet av California-baserte Acro Biotech Inc, et ISO-sertifisert selskap i den amerikanske legemiddelindustrien, i samarbeid med tyske Mednet GmbH. Denne hjemmetesten er laget for å være enkel. Kravet for at den skal fungere, er imidlertid at pasienten allerede må være syk i minst 5 dager og helst lengre.

I Europa har testen CE godkjenning. Finland har allerede utført en studie i februar og verifisert testen. I Norge vil FHI og Noklus komme med en fellesuttalelse om disse type tester i uke 17. FHI har allerede signalisert at disse hurtigtestene virker å kunne stole på men allikevel advarer mot bruk av hurtigtester tidlig i sykdomsforløpet.

HVORDAN FUNGERER TESTEN?

Etter at corona viruset invaderer menneskekroppen vil den raskt bli gjenkjent av immunforsvaret. Kroppen vil da lage antistoffer en tid etter smitte. Denne testen vil reagerer på antistoffer for corona Covid-19. Her er det viktig å presisere at hurtigtesten vil slå ut negativt hvis kroppen ikke har begynt å produsere antistoffer. Å utføre testen i en tidligere fase enn 5 dager etter symptomsstart kan gi et falskt negativt resultat. Hvis du ta selvtesten tidligere enn den 5. sykedagen anbefaler vi at hjemmetesten tas på nytt etter noe dager.

Bestill selvtest covid-19 (Vi har midlertidig stanset bestilling av hurtigtester)

Vi følger rådene til FHI for hjemmetesting av hurtigtest COVID-19. FHI og NOKLUS jobber nå med en nasjonal strategi for hvordan serologiske hurtigtester best kan tas i bruk for å supplere dagens testing og vil snart komme med en rapport. Vi avventer med salg av hjemmetester til rapporten er offentliggjort.

Les mer om den nye retningslinjen fra fhi her:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/helsepersonell/serologi-og-hurtigtester/

Pris : 799,-
Prisen inkluderer en telefonkonsultasjon med lege kun dersom testen blir positiv. Legen vil også melde resultatet til FHI og smittevern myndighet i din kommune og vil gi deg smittevernråd iht til folkehelses anbefalinger.

Vi kan levere testen hjem til deg innen 24 timer dersom du bor i Oslo med et tillegg på 500 kr. Levering i vår klinikk er dessverre ikke mulig da det forstyrrer legenes arbeid.

Hvordan bruke Covid-19 selvtest